Vem sjutton behöver en budget?

Har du någonsin hört någon säga "Oj vad jag älskar att ha skulder" eller "mäh, att spara och investera är för loosers"? Inte jag heller.


Jag har däremot hört många säga "vad sjutton är det för vits med att följa en budget?" Nu ska jag avslöja hemligheten. Om man vill bli skuldfri och börja sin resa mot finansiell frihet så är budget och uppföljning ett grymt verktyg. Hjärnan funkar så, att när man blir medveten så händer det grejer.


Så länge vi inte riktigt vet vad vi spenderar på till exempel bensin så tror vi att vi bara tankar kanske varannan vecka. När vi kollar på bankkontot och gör uppföljningen så visade det sig att vi faktiskt tankade en full tank för 600 kr varje vecka. Bensinkostnaderna som vi trodde låg på 1200 kr i månaden visade sig ligga på 2400 kr i månaden. Jaha, nu fick hjärnan den informationen, vad händer sen. Jo det är nu det blir spännande. Nästa gång det är dags att förflytta sig så funderar vi en gång extra på om det kanske går att ta sig de fem kilometerna till jobbet på något annat sätt än bilen. Det är ju trots allt sol ute och cykeln står i förrådet. Vi testar! Nästa månad har bensinkostnaden sjunkit med 500 kr och du har fått 40 minuters gratis motion fem dagar i veckan.


Alla fungerar olika men det är stor chans att du kommer tänka en extra gång kring kostnader i vardagen om du är medveten om dem. Vet du inte hur du ska börja så hjälper jag dig komma igång! Ta kontroll över din ekonomi

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla