Vart ska du någonstans?

Uppdaterad: 30 jun 2020

Nu låter det här kanske stort, men har du funderat på vad du vill uppnå i resten av livet? Det är nämligen det första vi behöver få lite koll på om du ens ska fundera på att börja spara och investera.


Sparsamhet för mig, känns ganska meningslöst om jag inte vet vart jag ska. Det blir snabbt en röra av en massa hämtmat och kaffe på stan om jag inte har ett mål. Man måste ju leva livet nu och unna sig saker idag. Vad händer annars? Svaret: Inget speciellt kring din ekonomi händer om du går genom livet med den inställningen. Du kommer fortsätta göra det du är van att göra, konsumera och spendera det mesta av dina inkomster. Du lägger förmodligen pengar på sånt som din hjärna är van att få. Du har uppfattningen av att "jag lever livet nu och unnar mig". Jag unnar mig ett par nya skor idag, ett par nya träningstights nästa vecka och lite dyra ostar till helgen.Testa något nytt!

Nu vänder vi skutan och testar något nytt tycker jag. Det gillar hjärnan. Din hjärna vill bli utmanad och då kan det till och med kännas upplyftande och spännande att inte spendera. Var lite djärv och skriv ner tre mål med olika tidshorisont på en papperslapp. Vart ska du vara om 1 år, om 10 år och om 25 år. Lägg pappret i din plånbok eller sätt den på kylskåpet. Titta på lappen, ofta.


Köpsugen

Nästa gång du är på väg att köpa de där nya skorna, ta fram lappen först. Vill jag köpa skorna eller vill jag... stoppa in dina mål här... (vara yogainstruktör, segla jorden runt, vara flexibel och kunna vara hemma med barnen, minska stressen kring jobbet och gå ner på halvtid, bo på Aruba och surfa hela dagarna, leva ett skuldfritt liv...)

Sponsrad länk:Valet känns lättare

Om valet står mellan att köpa något som du förmodligen inte behöver, eller att leva ett liv som ger dig glädje varje dag, så känns det lite lättare. Jag fungerar så i alla fall. Om man jobbar mot olika mål handlar sparsamhet inte om att ge upp saker, utan om vad du kommer vinna på det.Uppgift till dig

När du går på din lunchpromenad, duschar, går till hästhagen, lagar mat eller kör bilen hem från jobbet, fundera på dina mål i livet. Skriv sen ner dem och lägg dem på ett ställe där du ser dem, ofta. Lycka till!

125 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla