Tre viktiga uppmaningar. Tvätta händerna, hosta i armvecket och ta hand om din ekonomi!


Unik situation

Kanske är du en av de som ofrivilligt fått stanna hemma de senaste dagarna? Situationen vi är i nu, är unik och förmodligen inget vi kommer uppleva igen på många år. Jag tror de flesta av oss har varit lite svettiga den senaste veckan, av olika anledningar. Många har blivit varslade och vi vet inte var den siffran kommer sluta. De som är hemma från jobbet på grund av sjukdom, får förmodligen en lägre inkomst än normalt. Då kan det vara skönt att veta, att jag i alla fall har koll på min ekonomi.


Nu finns det tid att ta hand om din ekonomi

Om du är en av de som jobbar hemifrån, så har du förmodligen mer ledig tid än vanligt. Du pendlar inte längre, du blir inte kvar i stan på en AW och du springer inte förbi klädbutiken på väg hem från jobbet. Det här kan vara den perfekta tidpunkten att se över din ekonomi.


Det finns inget att vänta på, börja idag!

Om du inte redan har kommit igång att ta full kontroll över varje krona du får in, så är det hög tid att starta idag. Det finns liksom inget att vänta på. Många som jag träffar säger "jag borde ta tag i det där med ekonomin, men jag väntar till jag går upp på heltid, till den äldsta flyttat hemifrån, till jag slutat plugga, till... ja, vad sjutton då". Igår var den bästa tiden att börja, men idag är näst bästa.


I kriser är det skönt med låga fasta kostnader

Vad har du för fasta kostnader? Alltså de kostnader som återkommer med ett fast belopp varje månad. Förmodligen är det ditt boende, försäkringar, telefon, barnomsorg och lite annat smått och gott. En rörlig utgift som är nödvändig för att överleva, är mat. Om du vet att du får lägre inkomster under en kortare eller längre period, vad är då det första du skulle dra ned på?


Uppgift

Idag får du en uppgift. Dra ner på några av dina fasta kostnader, som förmodligen inte behövs för din överlevnad. Vissa tror att det kanske gör det, men jag lovar, man dör inte av att testa det här.


- Lista vilka abonnemang och prenumerationer du har. Nu pratar vi, alla. Netflix, Viaplay, HBO, Spotify, DN, Allas, Knep & knåp, ja inget slipper under radarn här inte.


- Gå sedan in och säg upp samtliga via deras hemsidor. Panika inte nu, de går att sätta igång igen om abstinensen blir för stor.

- Testa allt motsvarande som är gratis! SVT play, Viafree, UR Play, Spotify gratisversionen, läsa tidningar på nätet, poddar, Youtube, låna böcker på biblioteket.


- Ge det en chans, att vara utan en månad.


- Lägg de hundralappar du sparat in på ditt buffertkonto.


Lycka till!


Dela gärna inlägget om du tror att fler kan behöva tips i dessa bråda tider.

Följ mig på Instagram @ekonomig för ännu fler tips!72 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla