Tre fakta om coaching

Uppdaterad: 14 maj 2020

Sponsrad länk:

Jag är igång! Det här blir mitt första officiella blogginlägg och jag är så taggad. Kul att du som läser det här har hittat hit. Nu kör vi!


Som rubriken utlovat så ska ni få tre fakta om coaching. Jag vill nämligen gärna förklara vad det är som jag håller på med.


Vi dyker rakt på det:

1. Det många inte vet är att ordet coaching kommer från engelskans ord coach som betyder galavagn eller turistbuss. Ni har säkert alla sett en gammal westernfilm där finklädda damer åker häst och vagn eller åker häst och "coach". Ordet coach beskriver något som "fraktade viktiga människor från den plats de var på till dit de ville komma". Det är alltså en metafor för något eller någon som transporterar människor till önskad plats. Med andra ord, jag som coach transporterar dig till dit du vill vara.


2. Coaching är ett samarbete mellan coachen och personen som coachas. Det är en jämlik relation och både coachen så väl som den som coachas ställer krav på varandra så båda känner sig eniga. Coachens roll är att lyssna, ställa frågor, få personen medveten och motiverad. Personen som coachas sitter inne på många resurser själv som t.ex. erfarenheter, kunskaper och värderingar och coachen utmanar personen att använda dem.


3. En coach är inte en psykolog. All coaching sker på helt friska personer och om en person har t.ex. psykiska besvär så är det inte coaching som behövs utan terapi.


Japp, där har ni det. Tre fakta om coaching som jag tycker är väldigt intressanta och bra att ha med sig om man funderar på att skaffa en coach.


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla