Testa en "inte klaga-vecka"!


Livet är kort, eller är det långt? Oavsett vilken känsla vi har om hur långt livet är så är det säkert att vi alla vill ha ett lyckligt liv. För att känna sig lycklig kan det vara bra att starta med att vara positiv. Vi har testat en "inte klaga-vecka" och fortsatt hela sommaren.


Varför klagar jag?

Jag är av naturen en väldigt positiv person, ändå kommer jag på mig själv gång på gång att klaga. Jag kan klaga på vädret, på personer som kör bil dåligt, på hur mycket mygg det är på landet och på att Daniel inte sköljt av disken innan han stoppat in den i diskmaskinen . Varför gör jag egentligen det? Jag vet att ingenting blir bättre av att klaga. Att istället försöka lösa problem som finns, eller kanske bara strunta i saken är förmodligen ett bättre sätt att hantera situationen. Det finns säkert massor av saker som jag gör som människor klagar över. Jag packar in disken "fel" i diskmaskinen, jag skrattar för högt, jag pratar för mycket om pengar och jag tränar för ofta på lunchen. Säkert är jag jättedålig på att köra bil också (tur att vi sålt den).


En kväll lyssnade jag och Daniel på en podd som vi ofta gör när vi gått och lagt oss. Podden var Framgångspodden där Alexander Pärleros hade en gäst som pratade om hur allt klagande gör oss mer olyckliga. Vi mår bättre av att inte klaga och hans förslag var att testa en "inte klaga-vecka". Podden lyssnade vi på i början av juni och vi drog igång direkt.
Så här gjorde vi

Vi hade inga tydliga direktiv om hur det skulle gå till utan hittade på lite egna regler. Så här gjorde vi:

- Testet skulle pågå en vecka (sju dagar)

- Vi fick inte klaga på någonting

- Varje gång vi tänkte klaga fick vi hålla oss eller prata runt det


Resultatet

Det hela resulterade i att vi hade en väldigt glad vecka. Det var stor skillnad från tidigare även om vi som sagt är positiva normalt. Det gör skillnad att stanna upp och tänka efter innan vi pratar. Vad tjänar jag på att vara negativ och klaga? Förmodligen ingenting. Självklart kan vi prata om problem, men det vardagliga klagandet på småsaker har vi till stor del jobbat bort. Ibland när vi bara måste säga något brukar vi säga "inte för att klaga, men..." och sen skrattar vi åt det.


Jag är glad att vi testade och att det var så bra att det utvecklades till en vana som suttit i hela sommaren.


Testa en "Inte klaga-vecka" du också och få skillnad i livet!

95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Milstensvägen 15
174 62 Sundbyberg

Tel: 070-288 53 73

info.ekonomig@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now