Lev i lyx, men gör det billigt


För att kunna leva ett liv i lyx så måste vi först reda ut vad lyx är. För mig är lyx sånt som jag inte gör varje dag men som jag verkligen tycker om. Det kan till exempel vara att gå på en fin restaurang, att bo på ett fint hotell eller att gå på en dejt med Daniel.


Ingen har nog missat att jag är sparsam. Det betyder inte ett fattigt liv för mig. Det betyder att jag är strategisk med mina resurser. Vi har i vår familj inte givit upp allt som är kul, bara optimerat det. Livet numera är strategiskt lyxigt. Vi har allt vi behöver och vi spenderar våra pengar smart. Det är förresten ytterligare en sak jag tycker är lyxigt, att vi har koll på pengarna.


Några riktigt bra lyxiga grejer som inte kostar mycket pengar:

1. Yoga och egentid. Träna yoga med en superinstruktör alldeles gratis via Youtube. Jag gillar verkligen Adriene så kolla gärna in hennes konto.


2. Bio hemma. Välj bland massor av filmer på dina vanliga streamingkonton eller hyr en film på SFAnytime. Poppa en massa popcorn och mys i soffan. Skönare och vilket utbud!


3. Gå på dejt hemma. Laga en trerätters middag tillsammans, köp en fin flaska vin och glöm inte de levande ljusen! Ett tips är att ha tema, t.ex. ett land eller en färg. Det ni äter, dricker, tittar på och den musik som spelas ska vara på temat. Som exempel, har ni tema gul, ät saffransrisotto med bananglass till efterrätt. Drick mimosa till fördrink och apelsinjuice till maten. Ät ostbågar som snacks och klä på er de finaste gula kläderna som ni har. I högtalarna spelas givetvis "We all live in a yellow submarine". Spela spel och prata är också bra aktiviteter under dejten.


4. Gå på restaurang men skippa alkoholen. Gillar du verkligen mat och prioriterar restaurangbesöken så är ett tips att fortsätta gå dit. Ändra istället det du dricker till maten och vips så är notan halverad. Bonustips här, ta en fördrink hemma istället och drick vatten till middagen.


5. Res på udda tider och få riktigt bra deals. Om du ska ut och resa, försök sikta på dagar när resten av Sverige inte reser. Har du barn är det lite lurigt med att pricka in loven och inte bli helt ruinerad på kuppen. Testa att söka på resor där datumen är i närheten av lovet, men inte exakt samma datum. Förmodligen kan ditt barn få en eller två dagar ledigt från skolan innan eller efter lovet. Så du åker t.ex. onsdag- onsdag istället för lördag-lördag.


Att vara sparsam handlar inte om att lida eller att bli berövad på saker. Det handlar om att spendera på sånt som verkligen betyder något för dig.


Fundera på i vilka områden du känner att sparsamhet skulle bli jobbigt. Brainstorma och kom på några riktigt bra alternativ.


Lycka till!


#sparsamhet #ekonomig #lyx


Sponsrad länk
145 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla