Hur går det för dina mål? Dags att göra en halvårsavstämning!


Ett halvår, två kvartal eller sex månader har gått av 2020. Jag antar att du, precis som jag har satt många mål för året. Nu är det dags för en avstämning för att se att vi är på rätt kurs.


Sätt stora mål med mindre delmål

För ett tag sen skrev jag ett blogginlägg om att vi alla behöver ta reda på vart vi ska i livet. Du hittar det här. Det finns både stora och små mål som vi alla kan sätta för att få mer glädje i livet. Under resan mot målet har vi chans att bli vårt bästa jag. I inlägget gav jag er en uppgift, att under lunchpromenaden, duschen eller när du lagar mat fundera på vart du ska i livet. Utefter det blir det lättare att sätta mål. Stora mål är det bra att dela upp i mindre delmål.


Exempelvis så har vi som mål att bli ekonomiskt fria om ungefär fem år. Det krävs många miljoner investerat för att det ska bli verklighet och det blir lite ogreppbart. Däremot är det lättare att se och jobba mot varje hundratusen istället. Vid varje hundratusen som vi lyckats få ihop firar vi på olika sätt. Det kan vara en pizza med öl, ostron och champagne eller en hotellnatt. Det ska vara saker som vi tycker om och som vi inte gör varje dag. Något som känns kul och lite lyxigt. Däremot ska det inte kosta en förmögenhet och urholka vad vi uppnått. Men det är inga problem för oss. Vi gör de här sakerna men kanske på annorlunda sätt så de kostar lite mindre.


Avstämningar flera gånger om året

För mig funkar det allra bäst om jag har mina mål nedskriva och tittar på dem ofta. Jag har dem i en anteckningsbok som jag tittar på minst en gång i veckan. Om jag inte ser dem så vet jag att jag inte jobbar mot dem på samma sätt. Jag kan till och med glömma bort vad jag satt för mål om jag inte tittar på dem. Jag gör små avstämningar i huvudet ungefär en gång i månaden. För att se hur jag ligger till. Sen gör jag en halvårsavstämning där jag verkligen skriver ner exakt hur jag ligger till nu. Vissa mål kan behöva justeras om jag ligger alldeles för dåligt eller bra till.

Sponsrad länk:Halvårsavstämning för Stinas mål 2020

  • Bibehålla sparkvoten på 50 % trots föräldraledighet.

Det här målet var jag aldrig orolig för. Jag hade innan föräldraledigheten gjort en tydlig budget för hela föräldraledigheten. I och med Corona så har det verkligen inte varit svårt att hålla den. Jag ligger på 52 % i sparkvot så 48 % av det jag får in är mina kostnader. Det här är en otroligt skön känsla, att veta att jag klarar mig på så pass lite pengar. Givetvis har vi omfördelat kostnaderna lite nu när jag är ledig och Daniel får in mer pengar. När han blir ledig i höst så är det jag som kommer betala mer. Då gäller det återigen att göra en klar budget!


  • Coacha 100 timmar.

Hittills har det blivit 34 timmar coaching och det är jag verkligen nöjd med. Målet på 100 timmar är högt satt och jag har inte varit igång med Ekonomig i mer än fem månader eftersom jag startade i februari. Det har coachats på olika vis, både fysiska träffar, via Zoom, via Facetime och via telefon. Allt funkar fint. Räknar jag med för- och efterarbete med e-post och uppföljning så är jag uppe i nästan 40 timmar. Otroligt roligt att jag fått chansen att göra skillnad för dessa människor!


  • Träna minst fem dagar i veckan.

Just nu under min runstreak så tränar jag varje dag så det går fint.


  • 500 följare på Instagram (Ekonomig).

Jag har idag 321 följare så det ska nog gå vägen. Dock har jag lärt mig en del om Instagram och hur man får följare och jag har inte riktigt det drivet för sociala medier. För att som företag/inspiratör få följare så gäller det att jag är aktiv och deltar i diskussioner, gillar och delar inlägg för fullt. Annars är det svårt att nå ut och att folk hittar till kontot. Men jag ska bli bättre på den fronten. I dagsläget är jag lite för inaktiv utöver mina inlägg helt enkelt. Om du känner någon som kanske kan vara intresserad av mitt konto så blir jag superglad om du tipsar. Det betyder väldigt mycket för mig att folk pratar om det och tipsar. Tack alla ni som gjort det!


Ni som ännu inte följer mig där, haka gärna på @ekonomig


  • Skriva klart min bok.

Bakläxa deluxe på det målet! Här har det inte hänt nånting. Jag har helt enkelt inte prioriterat det alls. Det känns tråkigt nu när jag skriver om det. Jag tycker ju att det är roligt att skriva. Tänk den dagen jag kan säga att jag har skrivit en bok, vilken grej! Det här ska jag ta tag i imorgon den 1 juli. Då börjar jag med 100 dagar av bokskrivande, minst en sida om dagen.


  • Släppa en webbkurs.

Check på den! Här finns den om du vill kika på en förhandsvisning. Jag har jobbat med innehållet och produktionen av webbkursen hela våren och i början av juni släppte jag den. Upplägget i webbkursen är som om jag skulle ekonomicoacha. De som går kursen får fundera över sina känslor kring pengar, vad som är viktigt i livet, sätta mål, göra budget, räkna på vad månadsinvesterande kan ge, spartips och mycket mer.


Den känns verkligen som att den ger ett värde för de som går den. Även om jag ibland känner att det är lite jobbigt att sälja, så är jag säker på att de som går den får tillbaka pengarna många gånger om genom ändrat förhållande till pengarna. Dessutom tror jag att de som köper kursen gör den mer ordentligt och lägger ner mer tid eftersom de faktiskt betalat för den. Hade den varit gratis hade säkert många startat men kanske aldrig lagt ner samma tid på den.


  • Resa med tåg till Spanien.

Nej, den är jag inte i mål med men jag har inte gett upp hoppet. Vi hoppas på att det kan bli möjligt i höst men vi får såklart se. Vi kommer iväg så småningom i alla fall, det vet jag.


Uppgift

Nu är det din tur att göra en halvårsavstämning. Även om du inte satt några nedskrivna mål så kanske du kan skriva ner vad du åstadkommit under de sex första månaderna. Kanske har du kommit igång med träningen, slutat röka eller varför inte sparat ihop dina första tusenlappar för din buffert.


Lycka till!

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla