Fem tips och trix för att maxa hemmajobbet

När regeringen gick ut med uppmaningen att de som kan ska jobba hemifrån, så vändes Sverige uppochned. Hur skulle det gå med alla möten, fikastunder och allt annat som hör en arbetsplats till? Vad jag har hört så verkar det gå ganska bra.Eftersom vi inte har en aning om hur länge det handlar om så vill jag ge mina bästa tips. Nu är det dags att maxa din produktivitet på hemmafronten.


1. Lägg upp din dag som en vanlig arbetsdag.

- Kliv upp samma tid som vanligt.


- Sätt på dig kläder. Det kanske är lite överkurs att använda kostym om det är det du brukar använda på jobbet, men sätt i alla fall på dig kläder. Hasa inte runt i morgonrocken.


- Gå till jobbet. Ta en promenad runt kvarteret på ca 15-20 minuter så du har rört på dig som om du skulle gått till jobbet. Våren är på väg och man får bra energi av lite frisk luft på morgonen.


- Arbeta ett par timmar


- Ta en förmiddagskaffe


- Arbeta ett par timmar till


- Dags för lunch. Lägg in din dagliga träning här. Ett snabbt pass på 20-30 min räcker. En löprunda, en rask promenad, ett snabbt styrkepass med kroppsvikten. Testa detta pass med mig om du vill ha lite inspiration. Imorgon (onsdag 1 april) kommer jag att köra ett nytt pass kl 11.30 live på Instagram. 15 minuter, snabbt och intensivt. Häng på!


- Arbeta ett par timmar


- Ta en eftermiddagskaffe


- Arbete någon timme till


- Gå hem från jobbet. Precis som när du gick till jobbet på morgonen. Gå ut på en promenad i 15-20 minuter.


2. Tumma inte på din arbetsplats. Visst, den första veckan gick det helt okej att sitta i soffan med datorn i knäet, men nu börjar rygg och axlar att kännas av. Ordna en ordentlig arbetsplats. Gärna med möjlighet att stå. På bilden ser du ett enkelt förslag på hur du kan få ett stå-skrivbord utan så mycket ansträngning. Kroppen mår bra av att stå och arbeta. Försök stå minst en timme innan lunch och en timme efter lunch. Din kropp kommer tacka dig.


3. Gör de jobbigaste arbetsuppgifterna på morgonen. Vi tenderar att skjuta på saker som är lite jobbiga. Nu är det slut på det. Börja dagen med en jobbig uppgift. Sen är det bara nerförsbacke. För att komma igång med en jobbig sak, ta ett litet steg i taget. Exempelvis, ska du skriva ett utkast till något som känns lite tråkigt. Börja dagen med att öppna ett tomt dokument, skriv rubriken. Sen kommer förhoppningsvis resten av sig självt. Det största steget är oftast att börja med en sak. Inte att göra själva saken. Så ta ett litet steg...


4. Radio är okej, men inte TV. Är du van att ha radion på när du arbetar så ha gärna det hemma också. Dock ska du absolut inte ha TV:n igång i bakgrunden. Den informationen tar oftast mer uppmärksamhet än att lyssna på radion gör.


5. Begränsa ditt mobilanvändande. Det gör du enkelt genom att aktivera "Skärmfri tid". Det här kan vara det bästa tipset! På de flesta mobiler kan du ställa in begränsningar på att använda telefonen. De går givetvis enkelt att trycka sig igenom om man vill det, men man får ändå en tankeställare varje gång man behöver göra det.


Bonustips! AW via datorn. Bonustipset är att testa en AW med kollegorna via datorn. Det kan bli en fantastisk upplevelse på fredag! :)


Fyll gärna på med bra tips i kommentarsfältet så får fler ta del av bra idéer.


Kämpa på därhemma så hörs vi! Och glöm inte att följa @ekonomig på Instagram för fler tips kring pengar, kost och hälsa.


#blogg #hemmajobb #ekonomig

83 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla