Ett litet steg varje dag, kan ge stora resultat


Vilken rubrik va? Men det är helt sant har jag upptäckt. Jag har börjat ta pyttesmå steg i olika projekt och det har resulterat till en hel del, som jag är i vissa fall lite stolt över.


Lilla stegets kraft

I en podd jag lyssnade på för länge sen, kommer jag ihåg att de pratade om något som kallades för "lilla stegets kraft". Grunden var att du skulle göra det lilla du kunde redan idag och inte skjuta upp saker till sen. Jag är inte säker på fortsättningen, men den kan ni Googla. Det jag uppfattade och tog till mig var att jag, om jag tycker något är lite jobbigt, gör något litet till en början. Sen blir det lättare att fortsätta och få bra saker gjorda. Jag vet inte om det är rätt, men det fungerar strålande för mig.

Sponsrad länkNär jag skruvade om hyllorna i Astons sovrum

I vintras köpte vi en våningssäng till Astons rum. Den passade inte riktigt in på samma sätt som den lägre sängen gjort. Hans väggfasta bokhyllor hamnade fel med kanske två centimeter. Det var grymt frustrerande att se, men jag orkade inte ta tag i att flytta om dem. Det dröjde visserligen ett par dagar, men sen tänkte jag på att jag skulle ta ett litet steg. Jag plockade fram slagborren från förrådet. Det var ett litet steg som inte kändes så jobbigt. Trettio minuter senare var hyllorna omflyttade och slagborren åter på sin plats i förrådet. Jag tog ett litet steg som resulterade i att jag slutförde hela projektet.


100 dagars utövande

Just nu har jag igång fyra projekt som jag gör lite varje dag. Det är inte jobbigt eller svårt att göra de här sakerna, men resultatet kommer bli desto större, hoppas jag. Det jag sysslar med, kanske totalt trettio minuter om dagen är:

  • Spela gitarr med appen Yousician. Jag har lärt mig spela åtta ackord och lite annat smått och gott hittills. Igår sa till och med Daniel att han hörde att det var en låt jag spelade... Tidsåtgång 10 min. Idag har jag gjort det i 41 dagar.


  • Runstreak - springa minst 1609 m varje dag. Oftast blir det längre än den sträckan, men det är skönt att känna att det är okej att gå ut och "bara" göra den sträckan och det är okej. Tidsåtgång 10 minuter. Idag har jag gjort det i 20 dagar.


  • Träna på chins. Jag har kunnat göra chins innan graviditeten, men den styrkan och tekniken liksom försvann. Nu har dessutom utegymmet i Ursvik fått en ny lägre chinsstång som jag faktiskt når upp till och inte behöver hoppa till. Det förenklar det hela avsevärt. Tidsåtgång fem minuter. Idag har jag gjort det i nio dagar.


  • Yoga (fem solhälsningar). Jag är så stel! Har ni hört någon säga det någon gång? Ja inte kommer det bli bättre med åldern, det är ett som är säkert. Därför har jag tagit mig i kragen och börjat med solhälsningar varje dag. Det brukar oftast leda till några fler poser, men jag vet också att det räcker med solhälsningarna. Tidsåtgång fem minuter. Idag har jag gjort det i sju dagar.

Det fungerar för det börjar som något enkelt

Jag har länge gått och tänkt på alla de här fyra sakerna som något som jag borde ta tag i. Det skulle verkligen vara roligt och utvecklande för mig själv, men nej det har ändå inte blivit av. Något halvhjärtat försök har jag kommit till men inte mer. Men nu är jag igång och förvånad över hur lätt det går. Än så länge... Jag tror att det funkar så bra, genom att det börjar som något enkelt. Om jag börjar göra en solhälsning så kommer de andra fyra av bara farten. Sätter jag på mig löparskorna så är jag snart ute och springer. När jag ändå är ute så kan jag ta mig till en stång eller annat och göra några chins. Gitarren har jag alltid framme bredvid soffan och det är bara att starta appen så är jag igång. Det här har blivit fyra nya vanor och det känns grymt att lägga tid på något utvecklande och kul!


Uppgift till dig!

Fundera på om du har något som du har tänkt ta tag i länge. Gärna något kul och utvecklande som du bara inte startat igång. Har du något kring det som du skulle kunna göra idag? Med ett litet steg som kan bli något stort!

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla