Du ser bra ut! Att spendera pengar kommer inte ändra det


Jag ligger nog långt under medel i hur mycket pengar jag spenderat på kläder, smink och annat för att se bra ut. Men ändå är det en ganska stor summa om jag skulle räkna ihop det genom åren. Skulle jag ha fortsatt i samma takt som jag gjorde från tonåren till ungefär 30 års ålder så skulle summan blivit enorm under min livstid.


i spenderar pengar på vårt utseende för att de som marknadsför säger att vi behöver det. Vi behöver ta hand om våra rynkor, vårt gråa hår och byta ut våra omoderna kläder. De påpekar vilka brister vi har och berättar att du är värd något bättre. Så kommer det att fortsätta, ända in till döden.

Sponsrad länk


Ganska ointresserad

För mig var det inte svårt att ändra fokus. Alltså det fokuset som tidigare låg i att försöka hänga med i modet, eller köpa dyrt smink. Jag kastade bort alla tankar om att det behövdes för att räcka till. Egentligen var jag ganska ointresserad och alldeles för lat. För lat för att stå framför spegeln och fixa smink och frisyr varje morgon. Vilken lättnad det var när jag kom på att det faktiskt inte alls behövdes!


Köper när det behövs

Nu handlar jag nästan aldrig kläder längre. För det första har jag kläder, i överflöd. Bra grejer som jag tar hand om. Handlar jag kläder nu, är det oftast för att något behöver bytas ut för det är utslitet. Jag handlar oftast begagnat, men gärna av ett dyrare märke av bra kvalité, istället för mycket och billigt som jag tidigare gjorde.


Sminkar mig gör jag knappast. Det händer någon gång om det är party på gång. Men det är nästan jobbigare för alla är så vana att se mig utan smink. Lite mascara på och minst fem personer säger "oj vad du har fixat till dig idag". Klipper och färgar håret gör jag mer sällan nuförtiden också. Jag har tagit mig ur karusellen av marknadsföring och konsumtion.


Det händer som sagt att jag köper kläder, smink och hårvård. Jag har inte slutat tagit hand om mig själv om någon börjar bli orolig. Haha. Men jag gör det på mina villkor inte på marknadsförarnas.


Nästa gång du är på väg att spendera pengar på ditt utseende, fundera på om det verkligen behövs. Om svaret är jaaaa, fundera på om det är något du kan göra själv. DIY (do it yourself) är superhett nu!


Nu till det viktigaste av allt. Du ser bra ut och att spendera pengar kommer inte ändra att du är grym redan!


#blogg #ekonomig #pengar


113 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla