Bli den person som du kan lita på mest. Fem tips för att förbättra dina möjligheter!Kan du lita på dig själv? Eller ändrar du riktning när saker inte riktigt går som du tänkt dig, trots att du faktiskt bestämt dig? Jag vet att jag alltid kan lita på mig själv, alltid.


Jag vet inte om jag kan säga att det alltid har varit så. Jag har nog blivit bättre på att slutföra saker ju äldre jag blivit. Vi är alla olika på den fronten. Vissa säger, "ja nu kör vi" och så tar det en dag, sen är motivationen slut. Vissa säger "nu kör vi" och så går det ett tag sen rinner det ut i sanden. Vissa säger, "nu kör vi" och sen kör vi ända in till slutfört projekt. För min egen skull har jag bestämt mig för att jag litar på vad jag säger att jag ska göra. Min runstreak-kompis Hanna, är väldigt lik mig på den fronten. Jag är aldrig orolig att Hanna ska droppa av efter någon vecka. Nej vi kör, ända in i kaklet.


Här kommer mina fem bästa tips, för att kunna lita på dig själv:


1. Säg bara "nu kör vi" till sånt som du verkligen är motiverad att göra. Säg inte ja till allt, bara för att du inte orkar eller vågar säga nej. Om du bara säger ja till andra, men framförallt dig själv, när det gäller saker som du verkligen är motiverad att göra, ja då blir du en person att lita på.


2. Bestäm dig varje dag. Exempelvis så gör jag yoga varje dag just nu. Varje dag bestämmer jag mig för att göra det. Jag har alltså inte bestämt mig en bara en gång. Jag ska göra yoga lika många dagar som jag kör runstreak, alltså 100 dagar. Varje morgon kommer alltså att bestämma mig 100 gånger. Samma sak gäller allt för min del, hur mycket pengar ska jag göra av med idag? Vad ska jag äta idag? Hur ska jag träna idag? Det här är egentligen regler för mig själv så jag vet att jag gör som jag tänkt. Om jag inte har det blir jag opålitlig. Så funkar de flesta.

Sponsrad länk:3. Sätt lagom stora mål. Om du sätter för låga mål så du aldrig behöver utmana dig själv, så kommer du säkert uppnå dem. Frågan är bara hur mycket du utvecklas. Sätter du för höga mål som är smått omöjliga att uppnå, så kommer det bli för tråkigt. Lagom är ju bäst såklart, oftast lite åt det högre hållet så du får kämpa. När du har ett stort mål så är det bra att dela upp det i små delmål. Så det känns överkomligt. Helst i en uppgift om dagen.


4. Kryssa i kalender. När du gjort din dagliga uppgift som jobbar mot målet, använd en fysisk kalender och kryssa. Jag känner mig otroligt nöjd med alla kryss, bokstäver och symboler som står för olika saker. Häromdagen fick jag en bild från min syster med olika kryss. Det visade sig att vi körde samma taktik.


5. Tillåt dig själv att misslyckas. Det är då du lär dig saker! Om du aldrig misslyckas så har du nog gjort alldeles för enkla saker i livet. Jag tillåter mig att misslyckas, jag gör det hela tiden faktiskt. Det jag bestämt mig för att inte göra däremot, är att sluta bara för att jag inte lyckas med en gång. Något som är vanligt för de som vill börja träna, eller kanske äta bättre är att de ger upp om de har en sämre dag. Känslor som kan komma då, är att det ändå är förstört och att de då ändå kan strunta i allt och fortsätta som vanligt. Här är det istället perfekt att lära sig av varför det blev så. Varför blev inte träningspasset av? Vilka känslor gjorde så att jag struntade i det och vad kan jag göra annorlunda imorgon?


Bonustips!

Visa andra att du kan. Berätta för andra vad du bestämt dig för och visa att du faktiskt kan. Du vet ju att du kan lita på dig själv så det är ingen fara att berätta!


55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla