16 Nisan 2009 Perşembe

Acı Kayıp: Salih Neftçi Vefat Etti


Değerli hocamız Salih Neftçi'yi kaybettik. Hem şahsım adına hem de EkonomiG ailesi olarak hocamıza rahmet, ailesi, yakinlari ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Galatasaray Lisesi ve ODTÜ Ekonomi mezunu olan Salih hoca, doktorasını University of Minnesota'da yaptı. George Washington ve Columbia üniversitelerinde dersler verdi. Salih hocamizin "An introduction to Mathematics of Financial Derivatives" ve "Principles of Financial Engineering" kitaplari ABD üniversitelerinin birçoğunda ders kitabı olarak kullanilmakta. Nitekim biz de 2007 ve 2008 yillarinda Rice Universitesinde asistanligini yaptigim "Financial Engineeing" dersinde bu kitaplari ders kitabi olarak kullandik.

Salih hoca Cenevre'deki FAME Certificate finansal aktif yönetimi sertifika programın başındaydı. Kendisi, IMF, Dünya Bankası, Çin Merkez Bankası, Uluslararası Kalkınma Ajansı gibi kuruluşlara danışmanlık yaptı.

Aktif fiyatlandırması metotları, finansal türev matematiği ve gelişmiş risk yönetimi konularında dersler verdi. Hürriyet, Vatan ve son olarak Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı.

Bir kez daha kendisine rahmet ailesi ve sevenlerine bassagligi diliyoruz.





0 yorum var, yorum okumak-yazmak için tıkla:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sorularınız veya eklemek istedikleriniz için lütfen çekinmeyiniz. Kimliğinizi saklı tutmak için "Anonim" olarak yorumlayabilirsiniz.

Editor'e email atmak isterseniz: editor@ekonomig.com. Yazarlarımıza yazmak isterseniz adının ilk harfi ile soyadının tamamını @ekonomig.com ile birleştirip ulaşabilirsiniz. Örneğin onal@ekonomig.com

Tekrar teşekkürler.
Ekonomig.com